Filip i Jakov

Refreshing in the heart of Adriatic

Filip i Jakov je čudovito mestece v Pašmanskem kanalu, oddaljeno 25km od mesta Zadar in le 3km od mesta Biograd na Moru.

Apartmaji Ineta se nahajajo v bližini morja, ravno prav od vrveža plaže in mesta, le par minutk hoje.
Avta na dopustu ne potrebujete. Za hišo vas čaka brezplačen parking, kjer ga lahko parkirate in uživate v brezskrbnem dopustu. Vse kar potrebujete je dostopno peš. Vsi apartmaji so opremljeni s televizijo, klimo, WIFI signalom. Vsak apartma ima balkon ali teraso, opremljeno kuhinjo in ločeno kopalnico. V primeru, da si zaželite mesa ali sveže ribe na žaru, vas za hišo čakajo 4 žari in kamnite mize.

Čudovita in urejena plaža je dolga 2km, na njej pa boste našli karkoli vam ugaja – mivka, pesek, beton, pomoli. Na plaži ponosno plapola modra zastava, ki je simbol čistega morja, vzdrževanosti in urejenosti okolja. Dostop v vodo je zelo položen, kar pomeni da je plaža primerna za družine z majhnimi otroci pa tudi za starejše ljudi. Za lažji dostop do vode so na plaži tudi stopnišča in urejena pot za invalide. Poleg tega se lahko naši najmlajši igrajo na urejenih igralih, starejši otroci pa na igriščih, na novo pa je postavljen tudi fitnes na prostem.

Seveda, kot se za urejeno plažo spodobi, ne manjkajo sanitarije, kafiči, slaščičarne, “fast food” okrepčevalnice, senčniki, ležalniki in še bi lahko naštevali. Vsako leto na vodi postavijo tudi napihljiva vodna igrala. Na izposojo so tudi zelo znani pedolini, doživetje za naše najmlajše, ki ga nikoli ne pozabijo. V bližini je marina, kjer si lahko sposodite plovilo ali pa si privežete svojega. WIFI hotspot oziroma brezplačna brezžična dostopna točka bo poskrbela, da tudi na plaži ne boste odrezani od sveta.

V bližini se nahaja nešteto možnosti za preživljanje prostega časa in obisk znamenitosti ali zanimivosti:

IZLET NA KORNATE 

Kornati so znani po številnih zalivih, čistem morju, velikem številu otočkov in grebenov. Ker so najbolj znana turistična destinacija na jadranskem arhipelagu si jim zagotovo oglejte, navdušili vas bodo.

Obisk velikega zabaviščnega parka – Funpark v sosednjem mestu Biograd

https://www.funparkbiograd.com/en/

IZLET NA VRANSKO JEZERO

Gre za skorajda 60 km2 velik park, katerega več kot polovica obsega Vransko jezero, ki je dolgo nekaj več kot 13 kilometrov. Nastalo je na kraškem polju, njegovo nabrežje pa nudi zatočišče številnim pticam, metuljem in drugim žuželkam. Do sedaj so na tem delu opazili 256 različnih vrt ptic.

IZLET V ZADAR, KJER SE VAM PONUJA VELIKO ZANIMIVOSTI:

MORSKE ORGLE – naravno glasbilo, na katero igra morje

POZDRAV SONCU – Pozdrav soncu sestavlja tristo večplastnih steklenih plošč, postavljenih v isti ravni s kamnito ploščadjo na rivi, v obliki kroga, s premerom 22 metrov. Zamišljen je kot prostorna instalacija v obliki amfiteatra, okrog katerega je na kamnitih kockah stiliziran prikaz vseh planetov Sončnega sistema in njihove poti.

NARODNI TRG – Zadar se postavlja z enim najlepših mestnih trgov

MUZEJ ILUZIJ V ZADRU

BLIŽNJI OTOČEK GALEŠNJAK
Galešnjak je majhen nenaseljen otoček, ki sam po sebi ni bil nič posebnega dokler ga ni Google Earth s poudarkom njegove srčaste oblike izstrelil med priljubljena zatočišča zaljubljencev z vsega sveta. Galešnjak, imenovan tudi Otok zaljubljencev, leži južno od Zadra, okoli 2 km stran od otoka Pašman. Številni zaljubljenci, pa tudi radovedneži in turisti, se radi odpravijo ogledati ta neverjeten otoček, velik 0,132 km², kjer lahko v miru in samoti uživajo ob 1,55 km dolgi obali. Med pari je Galešnjak postal priljubljen kraj za zaroko, praznovanje Valentinovega, proslavitev kakšnega posebnega dogodka ali le prijeten romantičen izlet.